Historik

Huset, ett Myresjöhus typ 6, byggdes 1965 av mannen vi sedan kom att köpa huset av i september 2008. Vi flyttade omgående in och har sedan dess, efter bästa förmåga, med stor hjälp av familj, vänner och självklart en och annan hantverkare startat upp och avslutat det ena projektet efter det andra.

2013 förvandlades dröm till verklighet när vi bestämde oss för att bygga ut våra 85 kvadrat med ytterligare 25 härliga kvadratmeter i form av ett vinterbonat uterum. Detta "lilla" projekt tog självklart med sig detaljer såsom byte av tak, fasad och de resterande fönster vi inte själva hunnit byta tidigare. Första spadtaget togs i april -13 och projektet blev klart ganska exakt ett år senare.

Bloggen, som startades samma dag som vi köpte huset var tänkt att bli som en renoveringsdagbok. Den var mer eller mindre aktiv till 2010 och fylld med allt som har med huset att göra. Intresse, tid och möjlighet för dagligt bloggande har dock inte funnits vilket ledde till en FEM år lång bloggpaus i april 2010. Att jag nu i början av 2015 bestämt mig för att så smått starta upp dokumentationen igen beror framför allt på att det är så otroligt roligt att kunna titta bakåt i tiden, se bilder och läsa om de tankar och funderingar man har haft. Jag kommer inte sträva efter någon daglig uppdatering utan istället lägga fokus på att först och främst dokumentera det som missats under den tid som bloggen inte varit aktiv.

Förutom bygg och inredning ägnas fritiden åt foto, dockhus, matlagning/bakning och rally vilket också kommer märkas i bloggen.

Slutligen - vi som bor i huset är jag Ida, min sambo Björn och vår katt Pixel. Jag bloggar idag endast för min egen skull. Det håller mitt kreativa tänkande igång och tillåter mig att kunna bläddra bakåt i tiden när minnet sviker.